Jeroen Gerritsen en Lisette Kempen van Dronemoments gaan wel een heel toffe uitdaging aan: ze gaan kitesurfen in IJsland om hun script te verfilmen. Dit idee is ontstaan toen ze besloten om mee te doen aan de Aerial Battle van Skytools. De drone-wedstrijd bestaat uit vier rondes en tot hun grote blijdschap zijn de twee in de finale beland. Ik had de kans om Jeroen even te spreken over dit vette project.

Drone Moments in finale Aerial Battle

Jeroen: “Toen we een paar jaar geleden voor het eerst een drone  in onze handen kregen waren Lisette en ik gelijk verkocht. Het is super tof om kwalitatieve beelden vanuit de lucht te maken, maar het vereist zeker expertise. We zijn gaan oefenen en oefenen tot we het helemaal in de vingers hadden. Op dat moment hebben we ook besloten om ons eigen bedrijf op te zetten, Dronemoments, en hebben we een aantal professionele drones aangeschaft. Voor de aankomende finale van Aerial Battle hebben we daar nog nog andere professionele en noodzakelijke apparatuur bijgekocht zodat we echt een mooie productie neer kunnen zetten.”

Kitesurfen in IJsland op unieke locaties

“De reis naar IJsland maakt deel uit van de competitie. 23 augustus vertrekken we voor een week naar IJsland waar we onder andere graag in het ijsmeer willen kiten. De wind-kans daar is laag vanwege de kou maar er is een back-up plan aanwezig. We zijn van plan om van zuid naar noord te reizen, langs de westkust. Afhankelijk van de wind (en de regen) kunnen we de route ook in de omgekeerde richting afleggen. IJsland is zeker niet de meest makkelijke bestemming om een kite-film te maken, maar dat maakt het extra uitdagend! En hoe vaak zie je nou kitevideo’s voorbijkomen die in IJsland geschoten zijn?”

Een kitesurffilm met een verhaal

Ter voorbereiding is er een script, een videoplan en een storyboard geschreven. Jeroen licht alvast een tipje van de sluier op: “De boodschap van deze film is dat kitesurfen geen sport is die je individueel doet, maar dat het juist heel sociaal is. Je doet het met vrienden en ontmoet nieuwe mensen. Het is een lifestyle om een bepaald gevoel van geluk te ervaren. In de kite-film gaan drie verschillende kitesurfers samen op vakantie. Ze willen wel eens wat anders dan een tropische reis naar Brazilië of de Cariben. Vanwege de lokale diversiteit wordt uiteindelijk gekozen voor kitesurfen in IJsland. Iedere deelnemer die meegaat heeft zijn eigen reden om mee te gaan, wat in de video naar voren komt. Uiteindelijk gaat het om het vinden van de perfecte spot waarbij samen dit gevoel van geluk gedeeld kan worden. Werk en stress vallen weg en het is genieten van het moment.”

Volg Drone Moments tijdens de opnames

Jeroen neemt een enthousiast team mee naar IJsland. Lisette Kempen, Stefan Grootenboer en Toine de Klerk zullen in de film featuren als riders en Daniëlle Kempen zorgt voor de videografie en professionele visual effects. Vind je het leuk om dit project te volgen? De ontwikkelingen zullen ze dagelijks vanuit IJsland gaan posten op hun Instagram: dronemoments_media.

Omslagfoto: Susanne Martens Fotografie

Laat een Reactie achter

  1. Els

    Gaaf Lisette en Jeroen! Wauh have fun! Groet Gertjan en Els van den Hengel

  2. Cocky van der Loon

    Klinkt geweldig. Heel veel succes gewenst. We gaan jullie volgen👍👍

  3. Frans L.

    Veel succes. En dat gaat het zeker worden. Ik weet dat, want ik ken jullie.
    Maar een klein geitje, pardon, een kleinigheidje wordt het niet.
    Doe je poepie best.
    Frans L.

  4. Nelleke

    Hoi luitjes, alle succes gewenst…. ik ga jullie volgen.

    👌Nelleke

    PS: vertelde vandaag (aan zee) nog vol trots over jullie Huwelijks reportage😉