Zandvoort, 28 mei 2018 – Op het strand van Zandvoort vindt deze zomer de eerste editie van het NK Bodydraggen plaats. Het spectaculaire kitesurfevenement, georganiseerd door de beste kitesurfer van de wereld Kevin Langeree, was in no-time uitverkocht. “Ons doel was om de extreme watersport toegankelijker te maken door iedereen die hoogte kan houden met kitesurfen, de mogelijkheid te geven Nederlands kampioen Bodydraggen 2018 te worden”, zegt Kevin. “Dit was een schot in de roos, want de 60 startbewijzen vlogen afgelopen weekend de deur uit.” Maar niet getreurd, naast het NK wordt er ook een wereldrecordpoging georganiseerd waarvoor er zo veel mogelijk mensen nodig zijn om achter één kite te draggen.

Bodydraggen is het basisprincipe van kitesurfen, waarbij je op je buik door het water glijdt en voortgesleept wordt door een kite. “De wedstrijd wordt spectaculair en heftig, maar voornamelijk fun to watch”, zegt Kevin. “Voor mij is het event geslaagd als de kandidaten met pijn in de lachspieren en spierpijn van het meedoen naar huis gaan.” Ook Hugo de Koning, DGA van hoofdsponsor YoungCapital en fervent kiter, gaat dit jaar voor de winst: “Ik kan niet wachten om samen met alle kitefanaten de strijd aan te gaan en er een enorm toffe dag van te maken!”

De kiters leggen een 300 meter lang parcours af dat voornamelijk bestaat uit: water, water … en nog eens water. “Tijdens de heats bodydrag je eerst een stuk aan de wind de kust uit, totdat je bij de eerste boei aankomt, waarna je keihard downwind gaat”, zegt Kevin. De snelste bodydragger mag zich Nederlands kampioen Bodydraggen 2018 noemen. “Maar … makkelijk zal het niet worden. Wellicht worden er onverwachte elementen toegevoegd aan een aantal heats”, hint Kevin. Ook niet-kiters mogen het water in. Zij kunnen namelijk deel uitmaken van de wereldrecordpoging met zo veel mogelijk mensen bodydraggen.

Het windraam wordt geopend op 1 juni. Vanaf dan is er elk weekend een mogelijke start, afhankelijk van de wind. Het event vindt plaats bij The Spot in Zandvoort, in een weekend tussen 1 juni en 22 juli. Mochten de juiste condities zich dan nog niet voorgedaan hebben, dan heropent het windvenster van 1 september tot 27 september.

Als je mee wilt doen aan de wereldrecordpoging of gewoon wilt komen kijken, houd dan de social media accounts @NKBodydraggen, de Facebook eventpage, en NKBodydraggen.nl in de gaten voor de start van het evenement.

Het NK Bodydraggen wordt georganiseerd in samenwerking met YoungCapital, The Spot, O’Neill en Naish.

Laat een Reactie achter