Dylan van der Meij is naar eigen zeggen een per ongeluk het wedstrijdwereldje ingerold, maar niet zonder resultaat!  Tegenwoordig vaart hij zowel nationale als internationale wedstrijden en voelt hij zich vrij om verschillende disciplines uit te proberen. Er zijn maar weinig dagen dat hij niet met een kite in zijn hand staat!

dylan vd meij foil

Hi Dyl, fijn dat we je eindelijk te pakken hebben want je bent nogal eens onderweg! Kun je je allereerst even voorstelen? Hoe heet je, waar kom je vandaan, hoe lang kitesurf je al?

Hoi! Ik ben Dylan van der Meij. Ik woon in de mooie kustplaats Noordwijk en ik kitesurf sinds de zomer van 2008.

 Hoe ben je destijds begonnen met kitesurfen?

Allebei mijn ouders zijn begonnen met kiten toen ik nog heel jong was, ergens rond 2004. Echter kiten ze toen maar een paar keer per jaar. Ze hadden hun handen vol aan twee jonge kinderen, mijn tweelingzusje en ik. Ik kon op mijn 10de al goed met de kites overweg en heb toen wel is een paar meter gevaren. Echter vond ik het allemaal maar een beetje spannend en eigenlijk niet heel erg leuk. We hadden hele oude wipika kites, die zonder depower enzo… 😉 Toen ik 13 jaar oud was probeerde ik het nog een keer. De eerste poging tot waterstart ging heel goed, en sindsdien ben ik niet meer van het water gekomen.

Wat vind je het allerleukst aan deze toffe sport?

De variatie. Elke kite dag is anders in Nederland. De ene keer vaar ik op mn hydrofoil, de andere keer op een surfboardje. Daarnaast wissel ik straps en boots af op m’n twintip. Zo gaat het kitesurfen nooit vervelen!

Wanneer voer je je eerste wedstrijd?

Dat was het Kiteboard Open in 2009. Het KBO heeft altijd een erg goed georganiseerde wedstrijd voor ‘rookies’

Wat was de reden dat je besloot om wedstrijden te gaan varen? Was dit altijd al je doel?

Eigenlijk ben ik begonnen omdat veel van mijn kitende vrienden vroeger mee gingen doen aan het KBO. Toen kon ik natuurlijk niet achterblijven! Mijn doel was eigenlijk nooit om wedstrijden te gaan varen, maar ik ben er een soort van ingerold.

Wat vind je het leukst aan wedstrijden?

Je verstand op 0 zetten tijdens een heat en vol gas voor elke trick gaan!

Hoe ziet een gemiddelde dag in jouw leven er uit?

Als het waait vind je me met een vlieger op het strand, als het niet waait pak ik een grote Flysurfer foil kite en mijn Levitaz hydrofoil. Dan kan ik alsnog het water op!

Op welke spot ben je het meest te vinden en waarom?

Op mijn homespot Noordwijk. Waarom? 5 minuten fietsen, daarom!

Wat is je lievelings reisbestemming?

Kaapstad! Harde wind, hoge golfen en heeeel veel andere dingen te doen!

Wat zijn je plannen voor dit seizoen?

Tijdens de zomermaanden blijf ik lekker in Nederland. Zodra het hier koud wordt ga ik naar het buitenland om te kiten. Waar precies weet ik nog niet! Ik moet nog wat projecten doen voor mijn sponsor Flysurfer, maar daar kan ik nog niet zo veel over zeggen.

Heb je nog tips voor beginnende kitesurfers?

Zorg voor een goede basis. Begin niet met uithaken als je nog geen ingehaakte backroll kan. Zorg dat je alle ingehaakte standaard tricks goed beheerst voordat je verder gaat met de moeilijkere uitgehaakte tricks zoals to blind landen.

En kiters die toe zijn aan de volgende stap?

Bedenk welke trick je wilt gaan oefenen en bekijk veel video’s op internet. Pauzeer de trick of speel het filmpje in slowmotion af en visualiseer de bewegingen voordat je de trick op het water probeert.

Waarom zou je het maar bij één discipline houden als je het allemaal te gek vindt? Check hier het nieuwste filmpje van Dylan: waves, freeride, freestyle en hydrofoil-actie!

Laat een Reactie achter